пятница, 31 марта 2017 г.

Великий син великого народу

Із 9 по 17 березня у Захарівському НВК І-ІІІ ст. проходили Шевченківські дні «Слово, пісне, душа  Кобзарева, ви – окраса і суть сьогодення». Це був надзвичайно цікавий та насичений тиждень як для учнів, так і для вчителів.

Розпочалися Шевченківські дні загальношкільною лінійкою «Вшанування пам’яті Тараса Шевченка», яку провела заступник директора з виховної роботи Садовнича Оксана Іванівна. Вона нагадала учням про життя та творчу діяльність цієї геніальної людини, а також наголосила на актуальності його поезій у наш нелегкий час. Підсумували лінійку учениці 10 класу Гошівська Діана та Пономарьова Альона, які підготували цікавий матеріал про життєвий шлях письменника.

13 березня було проведено вікторину для учнів 5-7 класів «Невмируще слово Шевченка». Вступне слово зробила Оксана Іванівна, зацікавивши дітей та налаштувавши їх на активну участь у грі. Вчитель української мови та літератури Король Ольга Михайлівна підготувала для учасників заходу цікаві конкурси та завдання, під час яких кожен зміг показати свої знання про життєвий та творчий шлях Тараса Григоровича. Так, учні відгадували уривки з поезій автора, давали відповіді на питання по його біографії, пригадували важливі дати із життя Шевченка. Заохоченням для дітей стали позитивні оцінки наприкінці вікторини.

16 березня відбувся брейн-ринг «Нам пора для України жить» для старшої ланки школярів 8-11 класів. Завдання були різноманітними та дещо складнішими, ніж на вікторині, але учні успішно їх виконали. Дітям було запропоновано такі конкурси: «Відгадай назву поезії», «Підказка», «Знайди зайве слово», «Бліцтурнір» та ін.

17 березня провели конкурс стінгазет «Уклін тобі, Кобзарю!», у якому взяли участь учні 7-11 класів. Всі школярі підготували чудові, яскраві та різноманітні газети, зміст яких відповідав темі заходу. Так, учні 7 класу у своїй стіннівці подали цікаві та маловідомі факти із життя Тараса Шевченка, а також додали кросворд та 2 вікторини. Восьмикласники наповнили газету відомостями про жінок у житті поета, а 10 клас подали свій матеріал у формі рук, що було оригінально та незвичайно. Учні 11 класу намалювали портрет Шевченка та зачитали його найвідоміші афоризми, які актуальні у всі періоди розвитку нашої країни.

Також у п’ятницю відбувся конкурс декламаторів поезій Т. Г. Шевченка. На нього завітали не лише старші школярі, а й найменші учасники навчального процесу – учні 2-4 класів. Захід пройшов у творчій атмосфері, позитивно та насичено. Найяскравіше проявила свій талант декламатора учениця 11 класу Полежай Аліна, крім того журі, у складі Валюх Олександри Миколаївни та Комар Людмили Ярославівни, відзначило вдалі образи Гошівської Діани та Скрипник Анни. 
Сподобалося також виконання поезій Шевченко Дашою та Ліпугою Євгеном.
Упродовж усього тижня для учнів 1-7 класів  проводився конкурс малюнків за творами Т. Г. Шевченка, які було пізніше вивішено на виставці.
У понеділок 20 березня відбулася підсумкова лінійка Шевченківських днів, на якій почесними дипломами та грамотами було нагороджено найактивніших учасників.

Комментариев нет:

Отправить комментарий